Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» (2024)

pythagoras2024

Για έκτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οργανώνει τον μαθηματικό Διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ». Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που θέλουν να γευτούν τη μαθηματική εμπειρία, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα Μαθηματικά.

Σημαντικότερη επιδίωξη του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη των βασικών μαθηματικών ικανοτήτων των μαθητών, όπως είναι η μαθηματική σκέψη και η αξιοποίηση των κύριων κεκτημένων μαθηματικών εννοιών και διαδικασιών. Πρόθεση της Ε.Μ.Ε. είναι η προώθηση μιας μαθηματικής παιδείας που δεν επικεντρώνεται στη στείρα απομνημόνευση, αλλά καλλιεργεί την κριτική ικανότητα και τη μαθηματική σκέψη των μαθητών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού και Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου.

Η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου χαιρετίζει τέτοιες ενέργειες και στηρίζει τον διαγωνισμό με τη συμμετοχή της ως εξεταστικό κέντρο τόσο για τους μαθητές της Σχολής όσο και για μαθητές άλλων σχολείων της ευρύτερης περιοχής.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024 ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, όχι στα εξεταστικά κέντρα, αλλά σε χώρο που θα επιλεγεί από τον ίδιο τον μαθητή (π.χ. στην οικία του). Ο κάθε μαθητής πρέπει να έχει στη διάθεσή του μια ηλεκτρονική συσκευή (pc, laptop, tablet κ.λπ.) και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, σε συγκεκριμένη ώρα που θα ανακοινωθεί σε σύντομο διάστημα πριν τον διαγωνισμό, θα εισέλθει σε ειδικά διαμορφωμένο ψηφιακό περιβάλλον χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό κωδικόπου θα του δοθεί μόλις εγγραφεί. Θα έχει στη διάθεσή του ορισμένο χρόνο (1 ώρα και 30 λεπτά) για να απαντήσει στις 25 ερωτήσεις του διαγωνισμού.

 

Οδηγίες για τη συμμετοχή μαθητών στον διαγωνισμό

Για τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό απαραίτητες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των εξεταστικών κέντρων, είναι η συμπλήρωση της σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής και η καταβολή του ποσού των 10€ ως ετήσιας συνδρομής στο περιοδικό της Ε.Μ.Ε. «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ». Η συνδρομή αυτή αποτελεί τη μόνη δέσμευση των συμμετεχόντων.

Το χρηματικό ποσό πρέπει να κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, στον τραπεζικό λογαριασμό όψεως της Σχολής, στην Εθνική Τράπεζα, με ΙΒΑΝ: GR49 0110 1790 0000 179 47011940. Στην αιτιολογία πρέπει να γραφεί το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ριας, η τάξη  του και η λέξη ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Όσον αφορά στην υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής, πρέπει να σταλεί υπογεγραμμένη στη Σχολή μέχρι την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024:

  • για το Δημοτικό στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και
  • για το Γυμνάσιο στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, η Σχολή θα καταθέσει το συνολικό ποσό των συμμετεχόντων σε τραπεζικό λογαριασμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (http://www.hms.gr/pythagoras/). 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.